Praktisch

Afspraken kunnen zowel in de praktijk doorgaan als online (vanwege ziekte of geen vervoer bijvoorbeeld).
De praktijk is gevestigd in de Stationsstraat nummer 118 in Lanaken, u kunt in de straat kosteloos parkeren. De praktijk is op begane grond en rolstoeltoegankelijk. In uitzonderlijke gevallen zijn huisbezoeken mogelijk mits een vooraf besproken km-vergoeding.

Tarief en tegemoetkoming
Elke afspraak (een intakegesprek, behandelgesprek of afsluitgesprek) zal maximaal 1 uur in beslag nemen en bedraagt €70,- , dit kunt u aan het einde van de sessie betalen , contant of via de QR code.
Een intakegesprek dient de dag zelf betaald te worden.


U kunt per sessie 10€ vergoed krijgen door uw ziekenfonds (zoals de CM of Solidaris, u kunt dit terugvinden op hun website). U bent zelf verantwoordelijk om dit formulier ingevuld mee te brengen en door mij te laten ondertekenen.
Wanneer u in Nederland bent verzekerd, zijn er ook vaak terugbetalingsmogelijkheden, informeer hiervoor eerst bij uw ziekenfonds wat er nodig is.


Annulaties:
Kunt u niet aanwezig zijn voor uw afspraak? Meld dit dan zo spoedig mogelijk, zodat iemand anders nog de mogelijkheid heeft om van de vrijgekomen tijd gebruik te kunnen maken.
Wanneer u 24u van tevoren afzegt is dit kosteloos. Bij laattijdige afmelding (dwz <24u) zal er 50€ in rekening worden gebracht, tenzij u een doktersattest kunt voorleggen.
Bij het volledig uitblijven van afmelding zal 60€ in rekening worden gebracht (“no show” tarief).

No Show
Wanneer u zonder afmelden niet op een afspraak verschijnt, zal u binnen het kwartier hierover gecontacteerd worden. Wanneer u niet bereikbaar bent, vervalt de afspraak daarmee en is de resterende tijd niet meer op te nemen.

Privacy
Meer informatie mbt de huidige privacywetgeving treft u hier.

Algemene voorwaarden bij uitblijven van betaling :
U ontvangt 2 betaalherinneringen wanneer er saldi blijven openstaan. Hierna zal een incassobureau de kwestie met u oplossen.
De prestaties zijn contant betaalbaar op de maatschappelijke zetel uiterlijk op de dag van de prestatie tenzij een andere datum schriftelijk is overeengekomen. Bij gebreke aan betaling is zonder ingebrekestelling een verhogingsbeding verschuldigd van 10% met een minimum van 40 EUR, alsook intresten aan 2%. Belgisch recht is van toepassing. De rechtbanken waar de zetel van de Lange Michèle gevestigd is, is bevoegd.

Nuttige links:
Vind een Therapeut
Belgische instituut voor EMDR : Integrativa
Psychologencommissie
Belgische Federatie voor Psychologen
Vlaamse Vereniging voor Geestelijke Gezondheid
Geestelijk gezond Vlaanderen
Zelfmoordlijn
Druglijn

praktijk3

Heeft u nog vragen? Aarzel niet om contact op te nemen!